2013. november 2., szombat

Időjárás-előrejelzés

Várható időjárás a következő napokban:

A reggeli órákban kialakult köd és felhőzet sok helyen csak nehezen oszlik fel, de az ország nagyobbik részén több órás napsütésre számíthatunk, bár azért erősen felhős ég mellett a legtöbb helyen. A délutáni órákban azonban további felhősödésre számíthatunk nyugat, északnyugat felől. A legmagasabb hőmérséklet általában 13 és 18°C között alakul. A hidegebb a tartósabban felhős helyeken, míg a melegebb a naposabb helyeken várható. A már említett felhősödés több helyen kisebb csapadékkal járhat. Azt, hogy hol várható csapadék azt jól mutatják ezek a csapadéktérképek: 













Az éjszakai órák folyamán eláll az eső és felszakadozik a felhőzet, de főleg az északkeleti országrészben helyenként pára és ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Majd a nap folyamán nyugat felől újra felhősödés kezdődik és egyre többfelé várható eső, záporeső. A legkorábban az északi országrészben 9-10 órakor egy kisebb csapadéktömb fog képződni a hidegfront csapadéka előtt és ez északkelet felé fog mozozgni.

A nagyobb esőfelhő a délutáni órák folyamán fog érkezni északnyugati irányból és 14-15 óra fele fogja átlépni a határt és főleg a nyugati országrészben fog okozni nagyobb mennyiségű esőt. Helyenként 15-20mm csapadék is hullhat.


A legmagasabb hőméréklet általában 15 és 20 fok között alakul a hidegebb a felhősebb nyugati tájakon várható.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More