2010. október 15., péntek

Tájfun tombol a Csendes-óceánon


Szerdán jelent meg a Csendes-óceán térségében a Megi névre keresztelt trópusi vihar, ami ma reggelre II. katgóriájú tájfunná erősödött.
Szerdán a Csendes-óceán felett egy újabb viharobjektum jelent meg. A Megi névre keresztelt vihar, a nyílt tengerfelszín felett mozogva annyi energiára tett szert, hogy péntek reggelre a trópusi ciklonok osztályozására használt Saffir-Simpson skála szerinti II. kategóriájú tájfunná erősödött.

A legfrissebb mérések szerint a Megiben az átlagos szélsebesség meghaladja a 165 kilométer/órát, a széllökések pedig elérik a 203 kilométer/órát is.

Az előrejelzések szerint a tájfun a következő napokban is tovább erősödik, és a jövő hét elején a Fülöp-szigetek térségében eléri a szárazföldet. A Fülöp-szigetek északi szigetén ér partot a tájfun, amely óriási pusztítást okozhat a térségben. Az erős szél és a kiadós esőzés együttesen földcsuszamlások, áradások kialakulásához, lakóépületek lerombolásához vezethet. Valószínűleg a hét elején a térségben a Megi miatt a légi- is víziközlekedés is teljesen megbénul.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More