2011. június 10., péntek

Időjárás androidos telefonra: programok

Időkép alkalmazás már Androidon is

A májusban megjelent iPhone-os kliens után végre itt nagy sikerű Időkép időjárás alkalmazás Android OS alapú változata is, melynek segítségével naprakész információt kapunk az ország aktuális időjárási helyzetéről. Az alkalmazás használatával könnyedén elérhetjük a leggyakrabban látogatott térképeket, előrejelzéseket, illetve akár saját időjárási megfigyeléseinket is beküldhetjük. A 7 és 30 napos időjárási előrejelzésekben megtekinthetjük a hőmérséklet-előrejelzéseket, az esetleges csapadékot és széljárást valamint emellett szöveges prognózisok is olvashatók, amik további tájékoztatást nyújtanak orvos- és közlekedésmeteorológiai információkról, aktuális hó- vagy pollenhelyzetről. Ezenfelül hő-, felhő- és széltérkép is elérhető az alkalmazásban. A fejlesztés során hangsúlyt kapott a helyfüggőség is, így minden programindításkor az aktuális GPS koordinátákhoz igazítva jelennek meg a térképek valamint a Google Mapshez hasonlóan, tetszés szerinti felbontásban tekinthetők meg.
Azok, akik a Marketen nem érik el az alkalmazást, alternatívaként az Időkép AppBrain oldaláról is letölthetik azt.

Aix Weather Widget – Napi időjárás a kezdőlapodon

Az emberek mindennapi életében igen fontos szerepe van az időjárásnak, mivel az öltözködésünket, egyes emberek hangulatát és közérzetét is nagymértékben befolyásolja. Ha tisztában vagyunk vele, hogy mire számítsunk, akkor fel tudunk készülni az esetleges viszontagságokra. Bár Android Marketben rengeteg olyan alkalmazás érhető el, mellyel az egyes régiók időjárási adatait érhetjük el, de közülük igen kevésnek van valódi használati értéke. Az Aix Weather Widget egy olyan kiegészítő, mellyel az egyes városok napi időjárás-változását követhetjük nyomon a kezdőlapunkon. Anélkül kapunk naprakész információkat, hogy egy plusz alkalmazást kellene megnyitnunk.
aix weather widgetA megjelenített grafikonon láthatjuk a legmagasabb hőmérsékletet, az esetleges csapadék mennyiségét, a kis piktrogrammok pedig azt jelzik hogy a felhőzet és a napsütés hogyan alakul. A program talán egyetlen hátránya, hogy egyelőre csak egy napra előre láthatjuk az adatokat, de ezt talán a következő verziók egyikében heti és havi bontással is kiegészíti a fejlesztő. A program ingyenesen elérhető az Android Marketből és mindazok számára ajánlott, akiknek fontos az időjárás alakulása.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More