2012. június 4., hétfő

Percről-percre

Egy lassú mozgású hidegfront éri el hazánk térségét. Délelőtt az ország nagy részén még többórás napsütésre számíthatunk, de ÉNy-on már kialakulhat csapadék. Délután aztán az egyre magasabbra törő gomolyokból DNy felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Felhőszakadásra, és jégesőre is fel kell készülni. Este vonalba rendeződő zivatarláncolat alakulhat ki nagyjából a Kaposvár-Kecskemét-Miskolc vonalon, heves szélrohamokkal és jégesővel. Várhatóan ez a zivatarláncolat É-ÉK-i irányba fog mozogni. ÉNy-on már csak 20-22, az ország nagy részén még 30 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

13:10  14-15 óra körül pattanhatnak ki az első komolyabb zivatarok DNy-on. A főváros környezetét várhatóan 18-19 óra körül érheti el egy zivatarcella. Az Alföldön 20-22 óra körül, a Tiszántúlon csak hajnalban várható zivatartevékenység.

13:30  Az OMSZ citrom illetve narancssárga riasztást adott ki az hazánk egész területére. Az ország nagy részén valószínű zivatarok, de a leghevesebb események (2 cm átmérő feletti jég, felhőszakadás) a DNy-i illetve az ÉK-i megyékben várhatóak. Néhol 110 km/h-s szélroham is lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More