2011. október 3., hétfő

Drasztikus lehűlés jön péntektől!

Hétfőn folytatódik a túlnyomóan napos, száraz, délután nyáriasan meleg időjárás. Reggel azonban hűvös lesz, néhol talajmenti fagy sem kizárt. A nyugatias szél mérsékelt lesz. Fronthatással nem kell számolnunk. A közlekedés feltételei kiválóak lesznek.


Kedden nem várható időjárás-változás, száraz, derült időre van kilátás. Eső nem alakul ki. A csúcshőmérséklet pedig még mindig 24 fok körül alakulhat.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős lesz az ég, zápor kialakulására csütörtökön lesz esély, de csak kis valószínűséggel. Egyelőre kitart a nagyon kellemes kora ősz.

Péntektől aztán drasztikus változás kezdődik, hiszen északnyugat felől markáns hidegfront éri el hazánk térségét. A front a hétvégén mediterrán ciklont generál, mely főleg a déli területeket érintheti. Vasárnapig igen jelentős, 10-15 fokos lehűlés lehet. Pénteken, szombaton és vasárnap is erősen felhős, vagy borult lehet az ég és - a ciklon mozgása miatt nagy bizonytalanság mellett - többfelé (főleg délen) várható kiadós mennyiségű eső, zápor. Az északi, északnyugati szél viharossá fokozódik! A jelenlegi számítások szerint a hétvégétől már kell fűteni!

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More