2011. október 19., szerda

Időjárás-előrejelzés

Borongós idő jön! 

Holnaptól jön a "nem szeretem" idő: eső, szél, lehűlés várható! Jön az igazi borongós ősz!
Jelentős változás előtt áll időjárásunk, hiszen az eddigi anticiklonális helyzet után holnap északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik. A front hullámot vet térségünkben és napokig borongós időt okozhat.
Holnap mindenütt megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol kiadós mennyiségű eső hullhat. Ezzel egyidőben az északi, északnyugati szél fokozatosan megerősödik, a Dunántúlon, és a főváros térségében viharossá fokozódik. Holnap a csúcshőmérséklet mindössze 10 fok körül alakulhat, azaz több helyen még a 10 fokot sem éri majd el. A viharos szélben ezt még hidegebbnek érezzük majd, jól öltözzünk fel!
Pénteken marad felettünk a sok felhő, borongós időjárás várható. Keleten többfelé, nyugaton szórványosan lehet majd újabb csapadék. A szél átmenetileg mérséklődik. Néhol csak 6-7 fok lesz délután, marad tehát a hűvös, szürke őszi idő.
A hétvégén kissé javulhat az idő, de még mindig gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a Dunától keletre alakulhat ki további eső, záporeső. Itt az igazi ősz, de most már az esősebb kivitel is megérkezik!

Forrrás: www.koponyeg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More