2011. november 4., péntek

Szmogriadó Budapesten

Elrendelték a forgalomkorlátozást 
 
Tovább romlott Budapesten a levegő, péntek reggeltől a régi autók nem közlekedhetnek a fővárosban.

Fotó: Füzesi Ferenc (MTI)
  Kitiltották a régi autókat (péntek, 6:30): A főpolgármester reggelre meghozta a döntést: a rendszámtáblájukon fekete, illetve piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek nem közlekedhetnek a fővárosban, aki ezt megszegi, súlyos pénzbírságokat is fizethet.
A főváros összes mérőpontján napok óta az egészségügyi határérték felett van a szálló por koncentrációja, a belvárosban és Csepelen a határérték kétszeresét is átlépi a mennyiség, ennek tartós beállta esetén szmogriadót köteles elrendelni a főpolgármester.
Ha a csütörtökön napközben romlást mutató tendencia tovább tart, akkor péntek reggeltől forgalomkorlátozást rendelhetnek el Budapesten, várhatóan a piros és fekete környezetvédelmi rendszámtábla-jelöléssel ellátott autók közlekedését tiltják majd meg.
Az ország más pontján sem jobb a helyzet. Nyíregyházán csütörtök estére a szálló por mennyisége az egészségügyi határérték háromszorosára, a nitrogén-monoxid mennyisége a határérték négyszeresére emelkedett!
A szálló por legnagyobb része a gépjárműforgalom miatt jut a légkörbe. Bűnösek a katalizátoros autók is, ugyanis ezek is felverik az úton lerakódott port. Ne használjuk gépkocsinkat!
Holnap megerősödik a déli szél, de a nagytakarítást hozó hidegfrontra még várnunk kell.

Forrás: www.idokep.hu

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More