2011. december 22., csütörtök

Fehér lesz-e a karácsony

Karácsony előtt két nappal még mindig vannak kérdések a karácsonyi időjárásban ezért megpróbálom összehozni a legvalószínűbb forgatókönyvet az időjárásra. Lássuk is!

Nyakunkon vannak az ünnepek, nem csoda hát, hogy egyre többször vetődik fel a kérdés: vajon fehér lesz az idei karácsony? Nos, érdemes az országot régiókra bontva vizsgálni, hiszen még mindig maradtak kérdőjelek.

December 24-én, szenteste napján a nyugati és a középső területek fölé a magasban néhány fokkal enyhébb levegő áramlik, de ezt csak nyugaton fogjuk igazán érezni közép magyarországon már nem annyira. Nyugaton 3-4 fok is lehet míg középen 0-2 fok lesz.

Éppen szombaton délután várható egy front érkezése, mely nagyjából a Duna vonalától nyugatra igencsak szelessé teheti az időjárást: az északnyugati szelet ott viharos lökések is kísérhetik. A köztereken felállított karácsonyfákra, kifeszített égősorokra tehát erős megpróbáltatások várnak, lehetőség szerint ne álljunk ezek közvetlen közelébe.

Akkor lássuk azt is hogy vajon hó fog-e esni vagy eső. Ahogy érkeznek a frontok először nyugaton is hó-havaseső várható de ott minden bizonnyal hamar átfog váltani a hó esőbe.

Vajon Budapesten milyen idő lesz?  Ez foglalkoztatja az ország ötödét, közel kétmillió embert. Nézzük!
Budapesten a csapadék elején biztos hogy hó várható. Egyelőre foglalkozzunk ennyivel. Majd folyamatosan frissíteni fogom a cikket, ha valami változni fog.

A Dunától keletre főleg havazás valószínű. Nagyjából a Budapest-Jászberény-Debrecen vonaltól É-ra, ÉK-re lehet megmaradó hó, akár 5-7cm.Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More