2011. december 2., péntek

Időjárás-előrejelzés

Csapadékosra fordul az idő
Éjszaka és reggel az ország legnagyobb részén borult, párás időre számíthatunk, és sok helyen képződhet köd. Kevesebb felhő a magasabb hegyek környezetében, illetve a délnyugati országrészben lehet. Többfelé kialakulhat szitálás, ónos szitálás, szemcsés hó. A délies irányú légmozgás gyenge marad, míg a Dunántúl északnyugati területén átmenetileg északira fordul a szél.Kora reggelre többnyire -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet.  

Napközben az ország legnagyobb részén folytatódik a borult idő, inkább csak a délnyugati területeken lehet több-kevesebb napsütés. Egy olyan jelenségnek lehetünk szemtanúi szombat délután, amellyel lassan 40 napja nem találkoztunk: eső. Az ország nagy részén a déli óráktól ugyanis egyre többfelé várható eső, zápor. Északkeleten a beragadó fagyos levegő miatt ónos eső is előfordulhat. A változó irányú légmozgás gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borongós, csapadékos északi és középső tájakon általában 0 és 5 fok között várható, míg a déli, délnyugati országrészben 6, 11 fok közé melegszik fel a levegő. 

Vasárnap reggel többnyire borult lesz hazánk felett az ég, és ekkor inkább már a déli, valamint a keleti, északkeleti országrészben készülhetünk esőre, záporra. Az északi területeken reggelig 5-10 mm, míg másutt 5 mm körüli csapadék valószínű. A délnyugati szél délen, délkeleten mérsékelt, másutt gyenge lesz. Az éjszakai minimum-hőmérséklet általában 0, 8 fok között alakul majd. 

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More