2011. május 6., péntek

125 éves hidegrekord dőlt meg az éjjel

Ma reggelre megállapítást nyert, hogy Budapesten, ugyan csak néhány tizedfokkal, de megdőlt az Országos Meteorológiai Szolgálat által jegyzett 125 éves hidegrekordunk.
A Budapesten élők utoljára 1886-ban ébredhettek hasonló hőmérsékletre. Akkor +1,8 fokot mértek meteorológus elődeink. Ma kora reggel ennek az értéknek mondhattunk búcsút: a feljegyzésekben ezentúl 2011.05.06-án egy +1,3 fokos érték fog szerepelni, amit a ferihegyi állomás regisztrált. Természetesen a város belső területein ennél kissé mérsékeltebb volt az éjszakai lehűlés.
A budapesti érték mellett a Magyarországon 1999-ben a zabari hidegzugban mért -1,9 fokos hidegrekord is megdőlt. A mára virradó éjszaka Zabar saját rekordját adta át a múltnak, méghozzá igen komoly rekorddöntés született, egészen -4,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.
Kora reggeli hőtérképünkön is jól látszik, hogy az Északi-középhegység és a délnyugati országrész volt a legfagyérzékenyebb, de több alföldi településen is fagypont közelében alakult a minimum-hőmérséklet.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More