2011. május 1., vasárnap

Időjárás-előrejelzés


Vasárnap egy hidegfront hatásaként mindenütt erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de az északi-északnyugati megyékben hosszabb időre kisüt a Nap. Egyre több helyen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. Általában gyenge lesz a légmozgás, zivatarok környezetében azonban erős lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet 17 és 21 °C közé emelkedik.

Hétfő virradóra a nyugati-északnyugati országrészben felszakadozik a felhőzet. Keleten ugyanakkor erősen felhős égboltra van kilátás elszórtan egy-egy záporral. Északkeleten és nyugaton többször megélénkül a szél. 7 és 12 °C közé süllyed a hőmérséklet.
Napközben a több órás napsütést a középső tájakon gyakrabban megnövekvő felhőzet fogja zavarni és itt szórványosan lehet zápor, a délebbi megyékben zivatar. Gyenge vagy mérsékelt lesz a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 °C között alakul.

A jövő hét elején a csúcshőmérsékletek visszaesnek néhány fokkal, szerdától szárazabbra fordul időjárásunk. Elszórtan számíthatunk majd záporokra, zivatarokra.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More