2011. április 29., péntek

Ballagás, anyák napja, május 1-je

Az előttünk álló hétvége mozgalmasnak ígérkezik - és ez nem csak az ünnepekre vonatkozik.
Pénteken még csak elszórtan - legnagyobb valószínűséggel a Dunántúlon- számíthatunk záporok, egy-egy kisebb zivatar kialakulására, és a változó felhőzet mellett szombaton is inkább nyugaton, délnyugaton lehet helyi, kisebb intenzitású zivatar, vasárnap azonban beindulhatnak a komolyabb események. Egy érkező front miatt kialakuló konvergenciazóna hatására főleg a főváros térségében, valamint a középső és a nyugati tájakon lesz legnagyobb esély zivatarok kialakulására, melyek közt egy-egy hevesebb, villámlással, viharos kifutószéllel, kisebb méretű jéggel kísért felhőszakadás is lehet, de akár zivatarláncok is kialakulhatnak.
Hétfőn nagy valószínűséggel pedig fölénk húzódhat egy magassági hidegcsepp, amely labilizálja a légkört, és igencsak eseménydús napot hozhat a jövő hét elejére. Hétfőn a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk majd záporok, heves zivatarok kialakulkására, sőt, akkor a mostani számítások szerint nem kizárt zivatarrendszerek, zivatarláncok kialakulása sem. Az ezt követő napokban megnyugodni látszik az időjárásunk, már ami a viharokat illeti. De továbbra is folytatódik majd a változékony, kezdetben csapadékos időjárás, a legfrissebb futások alapján szerdától számíthatunk majd ismét szárazabb, naposabb időre.

Rémisztő fellegek Pécs felett
Pénteken szombaton tehát még kevesebb helyen zavarhatják záporok a ballagásokat, kirándulásokat, de mindenképpen készüljünk rá, nehogy meglepetésként érjen minket egy kis "égi áldás". Vasárnap pedig sokfelé nagy eséllyel kaphatunk egy záport, hevesebb zivatart a nyakunkba, a szabadtéri, kirándulós programokra vigyünk magunkkkal esernyőt, és mindenképpen számítsunk rá, hogy megázhatunk aznap.
Péntek (14:05) Záporok,zivatarok az országban.
Itt a legfrisebb radarkép:

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More