2011. március 16., szerda

Jön az eső!!!

Mediterrán ciklon éri el ezekben a percekben hazánk térségét, egyre többfelé kezdődik esőzés. Szombatig eshet!

Ma délután délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet és egyre nagyobb területen várható eső, zápor. Éjszaka délnyugaton már egyre intenzívebb lehet a csapadék, heves zápor is előfordulhat dörgés, villámlás kíséretében. A délkeleti szél fokozatosan megerősödik.

Csütörtökön borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk ismétlődő csapadékra: az eső, zápor mellett elsősorban a déli, délkeleti megyékben zivatar is kialakulhat. A zivatarokat viharos szél (60-70km/h) kísérheti, helyenként felhőszakadás sem kizárt. Zivataroktól függetlenül erős, az Alföldön viharos lesz a déli, délkeleti szél. Északon, északkeleten jelentős, 20-30mm körüli mennyiségű eső eshet. A hőmérséklet 10 és 18 fok között alakulhat.

Pénteken marad a borult idő, és továbbra is többfelé lehet eső, záporeső. A szél északnyugatira fordul és továbbra is megerősödhet. Lehűlés kezdődik, délután már csak 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Az esős idő kitarthat szombatig, ekkor eleinte még többfelé eshet, majd délutántól lassan-lassan megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet. A szél csak délutánra mérséklődik.

Forrás: www.köpönyeg.hu

www.idokep.hu

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More