2010. november 18., csütörtök

Visszatérnek az évszaknak megfelelő hőmérsékletek

Pénteken csapadékzóna érkezik, újabb esőket, és kisebb lehűlést hozva. A folytatásban a változékony, gyakran felhős időjárás több napig megmarad, a legtöbb napsütés szombaton ígérkezik. A nappali felmelegedés fokozatosan gyengül, és lassan az átlagos értékre csökken a maximum.

Ma este eleinte még jobbára erősen felhős lesz az ég az ország felett, további kisebb esőre főként az északkeleti megyékben lehet számítani. Később nyugat felől lassan csökken, szakadozik a felhőzet, megszűnik a csapadadék. Éjszaka már jobbára derült időjárás várható, de többfelé párássá válik a levegő, helyenként sűrű köd képződik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak helyenként élénkül meg a déli szél. Késő este 6, 11 fokot mérhetnek, holnap hajnalra 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken délelőtt délen, délnyugaton jobbára erősen felhős vagy borult égre van kilátás, és ezeken a tájakon többfelé várható eső, záporeső. Másutt általában kissé kevesebb felhő lesz az égen, és csapadék még nem valószínű. Helyenként viszont tartósan párás, foltokban ködös marad a levegő. Délután az északi, keleti megyékben is beborul, és ekkor többfelé várható eső, záporeső, majd kora este a Dunántúlon kissé csökken, szakadozik a felhőzet, és ott már csak helyenként fordul elő kisebb csapadék. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul, de délekeleten még elérheti a 15 fokot.

Szombaton a reggeli pára- és ködfoltok délelőtt sokfelé tartósan megmaradnak, de a nap második felében a változó felhőzet mellett rövid időre a legtöbb helyen még kisüt a nap. Kisebb eső eleinte északkeleten még előfordulhat, majd csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a déli szél. Kora délután 8, 13 fok várható.



Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után délelőtt változóan felhős időjárás ígérkezik, több napsütés inkább a keleti tájakon valószínű, majd délutántól délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé ered el az eső. Megélénkül a délkeleti szél. 8, 14 fokra számíthatunk.



Hétfőn jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső. Többfelé hullhat kiadós mennyiségű csapadék, és néhol zivatar sem kizárt. Élénk lesz a délkeleti szél. 7, 12 fok között tetőzik a hőmérséklet.



Kedden a nap nagy részében erősen felhős, borult az ég, többfelé várható eső, zápor. Késő délutántól, estétől nyugat, északnyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, és lassan megszűnik a csapadék. Megerősödik az északnyugati szél. 5, 10 fokra melegszik a levegő.



Szerdán változékony időre van kilátás, gyakran erősen felhős lesz az ég. Elszórtan alakulhat ki eső, zápor, az Északi-középhegységben kisebb hózápor sem kizárt. Az északi szél erős lesz. 4, 9 fokra számíthatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More