2011. március 16., szerda

Időjárás-előrejelzés

Szerdán fokozatosan borultságig növekszik a felhőzet, de délelőtt a Tiszántúlon és északkeleten többé-kevésbé napos idő várható. Délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre. Mérsékelt, a Kisalföldön élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 °C között alakul.

Csütörtökön az ország túlnyomó részén borult, esős időre fogunk ébredni. Helyenként jelentős - 10 mm-t elérő - csapadék hullhat. A mérsékelt délkeleti szél többfelé megélénkül, a Duna-Tisza közén megerősödik. Igen enyhe lesz az éjszaka, a minimumok mindössze 7 és 11 °C között alakulnak.
Napközben északon jobbára zárt marad a felhőtakaró, délen azonban időnként felszakadozik a felhőzet. Továbbra is sokfelé várható eső, a déli megyékben zápor, helyenként zivatar. A megélénkülő déli-délkeleti szelet az Alföldön erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet általában 12 és 17 °C közé emelkedik, de északon ennél hűvösebb maradhat, míg délen akár melegebbet is mérhetünk.

Pénteken még sokfelé várható további eső, zápor, majd a hétvégétől megnyugszik időjárásunk, de többnyire erősen felhős marad az ég. Több fokos lehűlésre van kilátás.

Vezetési tanácsok
Közlekedésmeteorológia:

Szerdán napközben többfelé várható eső, zápor kialakulására, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, vezessünk körültekintően! Néhol gyenge zivatar is kipattanhat átmeneti szélerősödés kíséretében. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a légmozgást, emiatt csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More