2011. március 25., péntek

Szombaton hidegfront érkezik

Reggelig általában kevés lesz felettünk a felhő, aztán a délelőtti óráktól kezdve egy hidegfront hatására észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte csak északi határaink közelében, később az ország északi felén alakulhat ki szórványosan kisebb eső, záporeső. A hidegfront és annak felhőzete a déli órákig várhatóan a Kőszeg-Dunaújváros-Mezőtúr vonalig jut el. A front előterében általában gyenge nyugatias légmozgás lesz a jellemző, a hidegfront mögött a megélénkülő északnyugati szelet erős széllökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 4 és 9 fok között szóródik.

Szombat délután az ország nagyobbik felének időjárását már a hidegfront határozza meg, emiatt többfelé megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen fordul elő eső, zápor, elsősorban nyugaton, délnyugaton és délkeleten zivatarok is kialakulhatnak. A front mozgásának lassulása miatt az ország déli negyedén egészen késő délutánig tavasziasan meleg maradhat az idő. A megélénkülő északnyugati szelet időnként erős lökések kísérhetik, de az intenzívebb záporok, zivatarok okozhatnak olykor viharos széllökéseket is. A hőmérséklet csúcsértéke az ország északi felén általában 11 és 16 fok, a déli vidékeken 16 és 20 fok között alakulhat.

Vasárnap reggelig hazánk nagy része felett marad az erősen felhős vagy borult ég, elsősorban az ország délnyugati felén hullhat több helyen eső, záporeső, de a hegyekben időnként havas eső, hó is lehet. A délelőtt folyamán az ország északkeleti részén időnként már felszakadozhat a felhőzet. Az északi, északkeleti szél általában gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet reggelig 3 és 8 fok közé csökken.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More