2011. január 13., csütörtök

Szükségállapotot rendeltek el New Yorkban az időjárás miatt

New York polgármestere, Michael Bloomberg szükségállapotot rendelt el a városban, ugyanis az előrejelzések szerint nagy havazás várható a városban.

Az amerikai meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint az Egyesült Államok térsége fölött jelenleg két aktív alacsony nyomású rendszer helyezkedik el. Az egyik az ország keleti partjai felé mozog, a másik pedig az Ohio és Tennessee völgyben helyezkedik el. A két rendszer egyesülése után az ország északkeleti államaiban nagy havazást várnak.

Az előrejelzések szerint, szerda délelőttől péntek estig, New York térségében, a 20-40 centimétert is elérheti a frissen hulló hó mennyisége.

A polgármester azért rendelte el a szükségállapotot, mert a karácsonyi, december 26 és 28 közötti, hóviharok során lehullott több mint 60 centiméter hó eltakarítása meglehetősen lassan zajlott. A közlekedési balesetek és fennakadások elkerülésének érdekében rendelték el a szükségállapotot, ami azt jelenti, hogy a városban az autósokat arra ösztönzik, hogy hagyják otthon autóikat és inkább tömegközeledési eszközökkel utazzanak, valamint lehetővé teszi, hogy az autómentők a tulajdonosok költségén eltávolítsanak minden autót, ami a közlekedést vagy az utak tisztítását akadályozza.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More