2013. november 10., vasárnap

Időjárás-előrejelzés

Vasárnap napos, hétfőn esős idő

Vasárnap délután: Napközben keleten is felszakadozik a felhőzet és átmenetileg országszerte kisüt a nap. A késő délutáni órákban azonban délnyugat felől ismét beborul az ég, és nyugaton egyre többfelé számíthatunk esőre. A délies irányú légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A délutáni órákban 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.


Hétfő reggel: Hétfő reggel már az ország legnagyobb részén borult időre ébredhetünk, csak az északkeleti, keleti határszélen lehet még kissé szakadozott a felhőzet. Éjjel lassan tovább terjeszkedik kelet felé a csapadékzóna, mely reggelre már eléri a középső megyéket is, de várhatóan ennek az érdemi része csak a nyugati és a középső országrészt fogja érinteni. A Dunántúlon sokfelé hull majd kiadós csapadék. Az északira, északkeletire forduló szél megélénkül, időnként meg is erősödik, a Dunántúlon viharos, 80 km/óra feletti széllökésekre is készülhetünk. Reggelre 4 és 10 fokig csökken a hőmérséklet.

A várható szél m/s-ban kifejezve

A képen látható, hogy nem csak a Dunántúlon várható szél, hanem a keleti, főleg az északkeleti országrészben is várhatók erősebb széllökések.


Hétfő délután: Országszerte borult lesz az ég felettünk és az északkeleti megyéket leszámítva - ahol alig mutatkozik esély csapadékra - sokfelé kell számítani újabb esőzésre. Az északi szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá is fokozódik, a széllökések elérhetik a 85-90 km/óra sebességet is. A hőmérséklet a Dunántúlon alig emelkedik, mindössze 5 és 10 fok között alakul, a középső és keleti megyékben még 10 és 14 fok közé emelkedik.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More