2013. november 4., hétfő

Időjárás-előrejelzés

Folytatódik tovább az esős őszi idő

Kedd reggel: Az éjszaka folyamán valamelyest alábbhagy a csapadékhajlam, de az északi és a nyugati területeken helyenként számíthatunk csapadékra. Azonban az éjszaka második felében a nyugati országrészben egyre többfelé eleredhet az eső. Ez a csapadékzóna napközben kelet felé terjeszkedik majd. Főként a Dunántúlon többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az éjszakai minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 12 fok között alakul majd, északnyugaton mérhetjük majd a hűvösebb értékeket.









Kedd délután: Borult lesz az ég, az északnyugati területeket leszámítva, ahol inkább a reggeli és a délelőtti órákban számíthatunk csapadékra. Többfelé ismétlődő esővel, záporral, jelentős mennyiségű csapadék várható. Hőmérséklet szempontjából megosztott lesz az ország- a Dunántúlon és a középső területeken 10 fok körül alakul a maximum, míg keleten a csapadékzóna érkeztéig 13, 17 fokig is melegedhet a levegő, de később itt is jelentősen visszaesik a hőmérséklet.


Szerda reggel: Az esti óráktól fogva nyugat felől szakadozni, csökkeni kezd a felhőzet - reggel a nyugati és középső területeken változóan felhős, keleten borult lesz az ég. Csapadék keleten elvétve még előfordulhat. A nyugatira forduló szél jelentősen mérséklődik, gyenge, helyenként mérsékelt marad. A szélvédett helyeken párássá válhat a levegő, köd is képződhet, ennek a legnagyobb esélye a Dunántúl déli részén lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3 és 9 fok között valószínű kelet felé haladva a magasabb értékekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More