2011. április 4., hétfő

Ausztria felől zivatarok!!!


Ausztria felől hidegfront érkezik és ezzel együtt zivatarok is érkeznek. A zivatarok várhatóan 15:00 körül lépnek be az országba. A zivatarokból kisméretű jég is eshet ez 2cm alatti jégméretet jelent. Ha fontos dolog történik frissítve lesz a bejegyzés és képek is lesznek feltéve. Várhatóan a balatont 17:00 körül míg Budapestet a kora esti órákban érik el a zivatarcellák. Frissítve 14:13 belépett az országba az első zivatargóc Sopron térségénél.

Frissítve 15:53 105 km/h-s széllökés Bakonyszombathelyen.

A Balatonnál is feltámadt a szél (16:15): A magyar tenger mindkét térségében másodfokú viharjelzés van érvényben, Keszthelyi mérőpontunk 87 km/h-s szelet regisztrált, Balatonbogláron eddig 72 km/h-s volt a legnagyobb lökés.

Egy órán belül eléri a fővárost is (16:40): A Letenye-Siófok-Tatabánya vonalon tart a front felhőzete, körülbelül egy órán belül Budapestet is eléri. A Balatonnál 60-80 km/h körüliek a legerősebb lökések.

Északnyugaton lehűlt a levegő (17:00): A Dunántúl északi és középső felén 12-14 fok közé estek vissza a hőmérsékletek a front mögött, míg másutt 20-22 fokot mérhetünk. A Duna-Tisza közén és keleten még nyugodt, szélcsendes az időjárás.


Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More