2011. április 7., csütörtök

Ma nyár, holnap szélvihar!


A mai nyárias idő után holnaptól lehűlés kezdődik, és napokon át viharos lesz a szél - komoly csapadék viszont nem várható!

Ma eleinte a napsütés mellett inkább csak a fátyolfelhőzet növekszik meg, és nyáriasan alakulhatnak a hőmérsékletek, hiszen délután 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk. Délutántól aztán északon és keleten megnövekszik a felhőzet és szórványosan várható zápor, zivatar. A Tiszántúl északi részén egy-egy heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Késő este hidegfront érkezik.

Holnap egy Észak-Európában kimélyülő, erősödő ciklon áramlási rendszerébe kerülünk, melynek hatására viharossá fokozódó széllel több fokkal hűvösebb levegő zúdulhat térségünkbe. Csupán elszórtan alakulhat ki csapadék. Már csak 17 fok körüli maximumok lehetnek.

A hétvégén folytatódik a kellemetlenül szeles időjárás, ám ezt ellensúlyozandó több órás napsütésben lehet részünk. A délutáni órákban 15 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála, igaz ezt a nagy szélben hűvösebbnek érezzük majd.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More