2011. április 14., csütörtök

Jégdara, hózápor, zivatarA keleti-északkeleti országrészben intenzívebb csapadékgócok mozognak, a hegyekben néhol lepelnyi hó hullott.


Zivatarok kelet​en (16:25): Továbbra is gyors felhőátvonulások jellemzik az időjárást, jelenleg Debrecen környékén, illetve a Viharsarokban mozognak gyenge villámtevékenységgel kísért zivatarok.

Az elmúlt napokat a maihoz hasonlóan a hirtelen előbukkanó, intenzív záporok jellemezték, melyeket néhol hódara, jégdara is kísért - ezzel nem kis meglepetést okozva az autósoknak, biciklistáknak egyaránt. A Nagy Hideg-hegyen ráadásul lepelnyi hó hullott.

Galyatetőről ráadásul az elmúlt percekben hózivatart jelentettek, érdemes egy pillantást vetni a Gyöngyösön található webkamerára, melyen szépen látszódnak a sötét fellegek. Az elmúlt percekben Bánkúton is egy intenzív hózápor söpört végig, a Kékestetőn található sípályát is fél-1 cm hó borítja.

A felettünk elhelyezkedő, hideg légtömeg hatása ráadásul a talaj közelében is érződik, az ilyenkor megszokottnál kicsit alacsonyabban, nagyjából 8 és 13 fok között alakulnak a hőmérsékletek.

Gyöngyösi webkamera: http://www.idokep.hu/webkamera/sanyi72

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More