2011. április 3., vasárnap

Időjárás-előrejelzés


Hétfő reggelre egy hidegfront előterében nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet, máshol a derült égbolt alatt a párássá váló levegőben itt-ott ködfoltok képződhetnek. A gyenge légmozgásban általában 4 és 9 °C közé hűl a levegő, de keleten helyenként alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.
Délelőtt napos és száraz időre van kilátás a Dunántúlon mérsékelt déli széllel, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra. A hidegfront érkeztével az északnyugatira forduló szél nyugaton-északnyugaton megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 °C között alakul, de délután északnyugaton már több fokos lehűlés valószínű.

Az éjszaka folyamán eleinte országszerte számolhatunk esővel, záporral, majd kedd virradóra nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Keleten viszont még borult marad az ég és esős időre ébredhetünk. Az élénk északi-északnyugati szél keleten és az Alföldön megerősödhet. 5 és 8 °C közötti minimumok várhatóak.

A hét hátralévő részében változékonyabb, többször szeles időre készülhetünk. Átmeneti felmelegedés után előreláthatólag pénteken egy újabb hidegfront vonul át felettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More