2011. április 22., péntek

Húsvéti kilátások

Az a bizonyos húsvéti havazás a Bakonyban

A húsvéti tojásfestés, sütés-főzés, képeslapküldés, takarítás közben jövünk a legfrissebb információkkal: milyen időt hoz a nyuszi húsvétra?

Ma délután folytatódik a szikrázóan napos időjárás, csapadék sehol nem alakul ki. A hőmérséklet 23-24 fok körül alakulhat. Megélénkülhet a délkeleti szél. Érdemes kihasználni a ragyogó napsütést, a nagy készülődés közepette erre is fordítsunk időt!

Szombaton is sok-sok napsütésben bízhatunk, de már gyakrabban növekedhet meg a gomolyfelhőzet és északkeleten (és esetleg a Bakonyban) már egy-egy zápor is előfordulhat. Szinte nyárias meleg várható délután: 22 és 27 (!) fok közötti értékeket mérhetünk. Akár napozhatunk is:), de kirándulni, sportolni, sétálni feltétlenül érdemes lesz!

Húsvét vasárnap a nap első felében folytatódhat az igen kellemes, napos idő, majd egyre többfelé megnövekszik a felhőzet és eleinte csak északon és keleten, majd az észak-dunántúli megyékben is többfelé lehet zápor, zivatar. A hőmérsékletben még nem lesz jelentős változás, kora nyárias értékeket mérhetünk.

Húsvét hétfőn aztán tényleg érezhető lesz a változás, a gyakran megnövekvő felhőkből többfelé és több alkalommal fordulhat elő zápor, zivatar - elvégre a locsolkodás ideje e nap... A konvektív csapadék mellett persze majd a napot is láthatjuk. A hőmérséklet kissé csökken, de még így is 20 fok körül alakulhat, azonban főleg északkeleten néhol 15 fok alatt is maradhat délután.

Nem volt mindig ilyen kellemes hőmérsékletű és kora nyárias a húsvét: 2008. március 23-án a Dunántúl nagy részén havazott, sőt a Bakony egyes részein jelentős hótakaró is kialakult.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More