2011. április 20., szerda

Húsvét időjárás

A kedd éjféli ECMWF elég közelre adja a hidegcseppet.
Elromlik-e az idő húsvétra?
Kell a férfiaknak locsolkodni menni az idén, vagy megteszi helyettük az időjárás? Vajon milyen idő várható a hétvégén?
Aki szereti, ám a legtöbb hölgy szó szerint menekül előle - ez nem más, mint a húsvéthétfői locsolkodás. Az viszont biztos, hogy mindenki kíváncsi rá, hogy vajon - mint ahogy már oly sokszor előfordult a történelem során -, újra elromlik-e az ünnepekre az időjárás, vagy továbbra is a napsugarak kellemes melegét élvezhetjük majd.

A kérdést, hogy vajon elromlik-e az idő húsvétra, feltenni könnyű - megválaszolni azonban már annál nehezebb, jó néhány nap van még addig, a modellek pedig igen szerteágazó eredményeket mutatnak.

Nagyszombatig folytatódik a már-már kora nyárra emlékeztető, kellemes, napos időjárás, a hőmérsékletek mindenütt 20-25°C közé emelkednek majd.
És persze elég labilitás is lenne.
Jó esély van azonban arra, hogy a hétvégén északkeleti áramlással egy magassági hidegcsepp sodródjon hazánk keleti fele fölé, amiatt eleinte nagyjából a Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre számíthatunk majd elsősorban záporok, zivatarok kialakulására. A legtovább tehát a Dunántúlon élők örülhetnek majd a zavartalan jó időnek, de vasárnap már ott is előfordulhatnak záporok. Vasárnap és hétfőn a keleti-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik.

Aggodalomra tehát semmi okunk, több napig áztató esőtől vagy az elmúlt időszakhoz hasonló, tartósan megmaradó viharos széltől, mely kitépi a kezünkből az esernyőt semmiképp sem kell tartanunk, ráadásul a csúcshőmérsékletek is mindvégig 20°C közelében maradnak majd.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More