2011. április 6., szerda

Szeles napok következnek


Pénteken egy ciklon erőteljes áramlási rendszerébe fogunk kerülni, emiatt megerősödő szél és a magasban mintegy 10 °C-os lehűlés várható.

Pénteken, illetve a hétvégén kellemetlenül szeles és hűvösebb időjárásra van kilátás. Mindezt egy Észak-Európában hirtelen kimélyülő ciklon fogja okozni, mely hűvös levegőt szállít majd hazánkba. Ennek előterében azonban csütörtökön szokatlanul enyhe légtömegek határozzák meg a Kárpát-medence időjárását, az ún. főnös szél* miatt az Alpokalján akár rekord közelébe is felmelegedhet a levegő. Ezen vidékeken ekkor 25-27 °C-os csúcshőmérsékletekre van kilátás.

* Főn szél: meleg és száraz leszálló légáramlás a magasabb hegyek szélárnyékos oldalán.

Másnap, vagyis pénteken gyökeres változás várható. Megerősödő, viharossá fokozódó északnyugati széllel az előző naphoz képest, a magasban 12-14 °C-kal érkezik majd hidegebb levegő térségünkbe, a 2 m-es magasságban mért hőmérsékletek is közel 10 °C-kal fognak visszaesni.

A szeles, szombaton viharos időjárás várhatóan az egész hétvégén ki fog tartani, mely az egészséges emberek szervezetét is jelentősen megviselheti. A ténylegesen mérhető értékeknél akár 8-10 °C-kal is hűvösebbet érezhetünk majd. Szerencsére a markáns hidegfront átvonulása számottevő csapadékkal nem jár, csak rövid záporok fordulhatnak elő, azok is főként keleten-északkeleten.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More