2010. december 13., hétfő

Hétvégi hóesés


Újra megosztott volt ma reggel az ország: míg keleten hideg. ám napsütéses reggelre ébredhettünk, addig nyugaton borongós égre tekinthettünk fel. A Dunántúl északi felén, valamint a középső országrészben - a főváros környezetében - is egyre többfelé kezdett el havazni, a déli órákban már az egész Duna-Tisza közén hópelyhek hullottak alá az égből. Hogy hazánkban hol várják a síelőket, illetve hogy milyen a hóhelyzet a külföldi pályákon, arról itt tájékozódhatunk.

Az éjszaka folyamán erősen fagyott: szombaton hajnalra a derült égboltnak köszönhetően északkeleten helyenként -10°C alá süllyedt a hőmérők higanyszála, de országszerte -3 és -10°C közötti értékeket mérhettünk.

A nap közepén azonban a nyugati országrészben már megkezdődött a melegedés, a Sopron-Zalaegerszeg vonalon már fagypont felettiek, a Balaton térségében 0°C körüliek voltak a hőmérsékletek, így előbb területeken lassú olvadás kezdődött.

Jelenleg a Tiszántúlon még még felszakadozott a felhőzet, délnyugaton borult az ég, ám az ország többi részén havazik, a melegedésnek köszönhetően azonban nyugaton a délutáni órákban átválthat havas esőbe, átmenetileg akár ónos eső is hullhat. A nap második felében az Észak-Dunántúlon feltámad a szél: a Kisalföld, az Alpokalja és a Bakony térségében akár viharos lökések is előfordulhatnak majd. Közlekedjünk óvatosan, kisebb hóátfúvások kialakulhatnak!

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More