2010. december 6., hétfő

Időjárás előrejelzés

Kedden délelőtt az erősen felhős égből főként a keleti országrészben számíthatunk kiadós csapadékra, a Dunántúlon csak kisebb mennyiségű eső várható. Délután a keleti megyékben folytatódik a borongós idő, de csökken a csapadék intenzitása. A nyugati és középső országrészben elvékonyodik a felhőzet, és rövid időszakokra a nap is előbújhat. Élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3, 8 fok között alakul, de délnyugaton ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

Szerdán túlnyomóan erősen felhős, borult idő várható, legfeljebb a Dunántúlon szakadozhat fel rövid időre a felhőzet. Többfelé, főként a Dunától keletre fordul elő eső. Helyenként kiadós csapadék eshet. Élénk lesz a déli szél. 6, 11 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég az ország felett. Sokfelé várható csapadék, keleten eleinte még eső formájában, de nyugat felől egyre nagyobb területen megy át előbb havas eső, majd havazásba a csapadék. Kiadós hó hullhat. Megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 5 fok között alakul.

Pénteken felszakadozik, csökken a felhőzet, de kisebb havazára, hózáporokra elszórtan még számítani kell. Az északnyugati szél erős lesz. -4, 1 fokra számíthatunk.

Szombaton eleinte több-kevesebb időre kisüt a nap, majd nyugat felől felhősödés kezdődik, és egyre nagyobb területen várható havazás. Erős lesz az északnyugati szél. -6, -1 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható havazás, a délnyugati határszélen esetleg havas eső. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke -3, 2 fok között alakul.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More