2010. december 16., csütörtök

Holnap délutántól kiadós havazás!

Csütörtökön változóan, az ország dunántúli tájain gyakran erősen felhős lesz az ég, e tájakon hószállingózás is kialakulhat. Reggel -16 és -6, délután -8 és -4 fok között alakulhat a hőmérséklet, kemény hideg várható egész nap. A szél mérsékelt lesz.

Pénteken eleinte marad a változóan felhős ég, elszórtan újabb hózáporokkal, hószállingózással. Napközben aztán délnyugat felől, egy mediterrán ciklon hatására, megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, és délnyugat felől havazás kezdődik. Éjfélig nagyjából az Esztergom-Pécs vonalig terjedhet a havazás, délnyugaton már 8-12cm-es friss hó hullhat. Az északkeleti, keleti szél megerősödik, így főleg a Mecsekben hóátfúvások alakulhatnak ki. Egész nap fagyhat.

Szombaton a nap első felében sokfelé várható kiadós mennyiségű havazás, általában 5-15cm mennyiségű friss hóval. Napközben nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és megszűnik a hóesés. A szél délelőtt megerősödhet, hófúvásokat okozva. Csak az induljon útnak, akinek feltétlenül muszáj, havas, síkos utakra számíthatunk! Délután is csak -5 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnapra kissé megenyhül az idő, megerősödik, néhol viharossá fokozódik a déli szél. Északon szórványosan, máshol elszórtan alakulhat ki havazás, ónos eső. Fagyosan telhet aranyvasárnap napja is.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More