2010. december 15., szerda

Nyugat is fehéredhet...

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég az ország nagy részén, de a Tiszántúl északi tájain tartósabban is előbújhat a nap. Eleinte a Dunántúlon, később a középső országrészben is várható havazás, hószállingózás. Estig általában 1-5 cm, de a Bakony, a Vértes és a Balaton térségében 8-10 cm friss hó is hullhat. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél, így főleg a Bakonyban és a Móri-árokban hófúvások lehetnek. Vezessünk óvatosan. Reggel -15 és 3, délután -8 és -1 fok között alakulhat a hőmérséklet, igazi téli napunk lesz!

Csütörtökön változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, eleinte a Dél-Dunántúlon szórványosan, majd országszerte elszórtan alakulhat ki hózápor, hószállingózás. A reggeli -17 és -4 fokos zord fagyból délutánra -4 fok köré enyhül a levegő.

Péntek reggel is keményen fagyos időre ébredhetünk. Napközben változóan felhős lesz az ég, majd délutántól egy genovai ciklon hatására délnyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek, és délnyugat felől kiadós havazás kezdődik. Délután is mindössze -5 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. A Mecsekben este a megerősödő északkeleti szél hatására már hófúvások alakulhatnak ki, lelassulhat a forgalom!

Szombaton a délutáni órákig többnyire borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk jelentős mennyiségű havazásra. Főleg az ország déli és keleti tájain 10-15cm körüli friss hó hullhat. Az északi szél megerősödik, és többfelé hófúvást okoz. Nehéz lehet a közlekedés, e napon csak az induljon útnak, akinek nagyon muszáj, és aki felkészült a téli útviszonyokra!

Vasárnap újabb havazás lehet, sőt a magasban érkező melegebb levegő hatására ónos eső is kialakulhat. Karácsonyra megenyhülhet az idő...

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More