2010. december 10., péntek

Időjárás-előrejelzés

Az éjjel nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon beborul az égbolt, keleten nagyrészt derült időre készülhetünk. Hajnaltól a Kisalföldön gyenge havazás várható. A hőmérséklet -3 és -8 °C közé süllyed.
Szombaton a kezdetben napos keleti megyékben is borultságig növekszik a felhőzet és ezzel egyidejűleg egyre többfelé számíthatunk havazásra. Délután nyugaton csökken a csapadékhajlam, kora este felszakadozhat a felhőzet és ott a havazást havas eső, esetleg néhol ónos eső válthatja fel. A mérsékelt légmozgás délutántól a Kisalföldön északnyugatira fordul, megerősödik, viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérsékletek -3 és +3 °C között alakulnak.

Vasárnap többnyire erősen felhős, borult időre ébredhetünk, szórványosan számíthatunk gyenge havazásra, hózáporra, havas esőre. A nyugati szelet a középső részeken és északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet +1 és -4 °C között alakul.

A jövő héten a gyakran erősen felhős ég mellett elszórtan várhatóak hózáporok, de nagyobb mennyiségű csapadék sehol sem valószínű. Erős éjszakai fagyokra és hideg nappalokra van kilátás.

Nincsenek megjegyzések:

Elmúlt hét legnépszerűbb bejegyzései

Jelenlegi műholdkép

Látható műholdkép

Időjárási fáklya Budapest

Időjárási fáklya Budapest
A képre kattintva érhető el a friss fáklya!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More